Thursday, December 24, 2009

Albastru

Visez la mare, ca la un ultim strop de claritate. La caldura matinală a cortului, o mică încăpere imposibilă la început de zi, când somnul se amărăște, hainele se lipesc de corp și aerul stă încins în nări. Apoi acea ieșire, pe o ușiță minusculă, ca un animal ce se târăște din vizuină, spre o respirație amplă, bine înfiptă în plămâni. Ochi mijiți și lipsă de vedere netă. Mirosul mării, valurile dantelate, cerul albastru decolorat de raze îmi compun decorul. O foame discretă, o trezire mai târzie și un ness granulat de fire de nisip, făcut de prieteni buni. Apoi o țigară căutată un timp și ziua începe calm. Schimb de vorbe într-o conversație leneșă, un pic adormită, presărată de glume ce revin din noaptea precedentă.
Visez la apă, ca la o curățare totală. La tălpi sub fund de mare, văzute un pic distorsionat, înot rar, atenție la pietre subacvatice. La stropii amicali și la plutirea, ce-mi dau un sens imponderabil. Liniște ce-mi desparte gândurile, le rarefiază și le reduce volumul. Mă uit înspre mal și un golf mic nu-mi întoarce privirea. Aș vrea mai multă pustietate. Apoi îmi întorc fața spre cer, cu pleoape ce le închid pentru a vedea altceva.
Visez și lumea văratică e din ce în ce mai aproape de mine. Prefer lumina ce-mi amețește simțurile în cale. Tânjesc după culori vii, în acest miez de iarnă ca un însetat după o oază. Să nu știu decât greutatea rucsacului, sandalele rezistente, pantalonii scurți și pașii haotici. S
ă hoinăresc în spații întinse, cu fața arsă de soare.
Visez la cuvântul albastru, unde păsările zboară desprinse, scoicile se rătăcesc prin nisip și lumea tinde spre naturalețe.

4 comments:

I.B. said...

Un blog frumos. O să mai trec pe aici.

w_sand said...

Incerc sa nu tropai prea tare, in casuta asta, cu bocancii plini d zeama d fluturi.. Doar casc ochii mari, a mirare..

Ana said...

Si ce te mira? :)

w_sand said...

Felul(deosebit) in care SIMTI/crosetezi cuvinte..:)